Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2012. Május 23. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Vörösbor: tényleg gyógyital vagy csak a felhajtás nagy körülötte?

Vörösbor: tényleg gyógyital vagy csak a felhajtás nagy körülötte?

A franciák mindig arról voltak híresek, hogy alacsony köztük a szívbetegek száma, hiszen sok telített zsírsavat esznek. Évtizedekig a szívet védő és erősítő italként tekintettek a vörösborra.

Mostanában azonban ez a teória megkérdőjeleződött. Chris Kilham egy gyógyszerkutató úgy véli, nem csak a vörös bor volt az, amelyik éveken keresztül segített a franciáknak.

'Lehet, hogy több időt töltöttek a családjukkal, nem tudjuk. Elképzelhető, hogy több helyi zöldséget és gyümölcsöt ettek és több vitamin jutott a szervezetükbe. Semmiképp sem gondolom, hogy csak a vörösbor az oka egészségüknek' - mondja a szakértő.

Kilham szerint fontos volt az is, hogy sok hagymát, fokhagymát, póréhagymát, mogyoróhagymát fogyasztottak, ezek pedig köztudottan előnyösek a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében. Hasznosabbak, mint a vörösbor - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 06. 08:29, szombat | Belföld

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig - tudatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményben pénteken.

2024. Július 06. 08:28, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: minden adott, hogy a két új paksi blokk legkésőbb a következő évtized elején szolgálatba állhasson

Minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelejére szolgálatba állhasson, s így hozzájárulhasson Magyarország energiaellátásának biztonságához

2024. Július 06. 08:22, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a következő fél év a békemisszióról szól

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet - az akkor végzendő munkát - békemissziónak tekinti -

2024. Július 06. 08:21, szombat | Belföld

Új kikötő nyílt a Balatonon

Háromszáz férőhelyes új kikötő kezdte meg első szezonját Alsóörsön Ypsilon Yacht Club néven - tájékoztatták az üzemeltetők pénteken az MTI-t.