Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2021. Június 24. 12:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vízummal és PCR-teszttel ismét repülhetnek a magyar légiutasok Oroszországba

Vízummal és PCR-teszttel ismét repülhetnek a magyar légiutasok Oroszországba

Ismét megnyitottak csütörtökön a magyarországi orosz vízumközpontok, a magyar állampolgárok érvényes vízummal és három napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel ismét repülhetnek majd Oroszországba.

Az erről június 18-án meghozott, 1649-r számú orosz kormányhatározatról szerdán jelent meg tájékoztatás Oroszország magyarországi hivatalos kapcsolattartó központja és a moszkvai magyar nagykövetség honlapján.

Orosz részről a teljes körű vízumkiadást felújították, vagyis turistavízum is igényelhető. A vonatkozó kormányrendelet alapján a határátlépés akkor engedélyezett a magyar állampolgárságú és a Magyarországon állandó lakos utasok számra, ha közvetlen légi úton érkeztek Magyarországról. A PCR-teszt negatív eredményéről orosz vagy angol nyelvű igazolás szükséges.

Korábban az orosz hatóságok csak azoknak az utasoknak a belépést engedélyezték, akik beruházási, gazdasági, üzleti vagy rokonlátogatási céllal érkeztek az országba. Az orosz kormányrendelet kiterjed Ausztria, Horvátország, Luxemburg, Libanon és Mauritius állampolgáraira is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 08:13, szerda | Belföld

Megtalálták a Tiszában elmerült három ember holttestét

Megtalálták a Tisza tokaji szakaszán elmerült három ember holttestét - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden délután.

2024. Július 03. 08:12, szerda | Belföld

Meteorológia: az ötödik legmelegebb június volt az idei

Az idei június középhőmérséklete országos átlagban 21,6 Celsius-fok volt, amely 1,8 fokkal haladja meg az 1991-2020 közötti évek átlagát, ezzel az ötödik legmelegebb június lett 1901 óta

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat