Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Szeptember 28. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Valóban sok víz van a Marson

Valóban sok víz van a Marson

Bár sejtettük, hogy így lesz, de azért mégis letaglózó, tudományos szenzáció, még ha egyelőre nem is tudunk mit kezdeni vele. Amerikai kutatók bejelentették, hogy jelentősnek mondható mennyiségben tartalmaz vizet a Mars talaja a Curiosity Mars-járó által vett minták elemzése alapján.

A kutatócsoport szerint a víz 2 százalékos arányban van jelen a Mars talajában, amelyben említésre méltó mennyiségben szén-dioxidot, oxigént és kénvegyületeket is azonosítottak. A szakértők olyannyira bátrak, hogy most már kimondják: bőséges és könnyen hozzáférhető víznek kell lennie a Marson. Sőt, már ilyen mondatok hangzottak el, miszerint, amikor embert küldünk oda, bárhol gyűjthetnek talajt a bolygó felszínéről, csak fel kell melegíteniük, és máris lesz vizük. Persze egyelőre csak sci-fi kategória egy marsi utazás, még akkor is, ha mostanában még egyesek vállalkozást is építenének rá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket