Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2024. Május 25. 08:08, szombat | Bulvár
Forrás: MTI

Tökmag sorbet lett az év fagylaltja

Tökmag sorbet lett az év fagylaltja

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.

Az Év fagylaltja versenyt idén Kecskeméten rendezték meg, ahol a versenyzők a nézők előtt készítették el versenymunkáikat, hogy a fogyasztók is jobban megismerhessék a fagylaltkészítés rejtelmeit - áll a közleményben.

Mint írták, a verseny célja a hagyományos kiváló minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, annak érdekében, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon, ezáltal is igényt támasztva a vendégekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.

Az Év fagylaltja versenyre idén rekordszámú 90 fagylalt érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltjaival együtt összesen 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvényen.

A fagylaltokat cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, közönségzsűri és a szakmai szervezetek zsűrije is értékelte.

A cukrászdák és kézműves fagylaltozók versenyének aranyérmese és egyben az Év fagylaltja vándorkupa nyertese a Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel lett, amely Bergmann Nándor (A Kis Bergmann Cukrászda, Balatonfüred) alkotása. Ezüstérmet kapott a Meggyes pekuccino, Vadócz Jenő fagylaltja (Promenád Kávéház, Balatongyörök), a bronzérmet pedig a Szerenád nevű fagylalt kapta, Damniczki Balázs alkotása (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár).

A mentes kategória aranyérmét a Sárgabarack lime maracuja, Marsa Éva Heléna fagylaltja kapta (Vanília & Gelarto, Nagykőrös).

A - házigazda Kecskemét tiszteletére meghirdetett - sárgabarack kategória győztese a Mámoros marillen lett, Márton Sándor alkotása (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred).

A közönségdíjat a Kecskeméti sárgabarackos gombóc dióbundában, Szabados Norbert fagylaltja kapta (König-Units Kft., Üllő), Kecskemét Megyei Jogú Város különdíját pedig a Kecskeméti mosolygós barack, Pokoraczki Ágnes alkotása (Bahama Kézműves Fagyizó, Újfehértó).

Fotó: Magyar Cukrászati Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.