Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Október 31. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Terrortámadást akadályoztak meg Bosznia-Hercegovinában

Terrortámadást akadályoztak meg Bosznia-Hercegovinában

Egy hotel elleni terrortámadást akadályoztak meg a boszniai hatóságok pénteken az ország főként szerbek lakta részében, a boszniai Szerb Köztársaságban - számolt be róla a Nezavisne Novine című boszniai napilap.

A kelet-boszniai Janja település Dallas nevű hoteljében a rendőrség nagy mennyiségű gyúlékony folyadékot, robbanóanyagot és pirotechnikai eszközt talált, amelyeket a gyanú szerint azzal a céllal kötöttek össze, hogy felrobbantsák az épületet. A hotel több más épülettel is közvetlenül érintkezik, így azok is megsérültek volna.

Aleksandra Simojlovic, a helyi közbiztonsági központ szóvivője a sajtónak azt mondta: a hotelben több mint 100 liter benzint, nagyszámú gázpalackot és más gyúlékony, valamint robbanékony anyagot találtak.

A hotelt - amelynek tulajdonosa egy Hollandiában élő 64 éves nő - azt követően vizsgálta át a rendőrség, hogy a tudomásukra jutott: terrortámadás készül a városban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.