Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2012. Március 21. 07:15, szerda | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Soknak találta a büntetését a mágocsi emberrabló

Soknak találta a büntetését a mágocsi emberrabló

Négy év fegyházbüntetésre ítélt nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék kedden egy mágocsi férfit, akit emberrablással vádol az ügyészség – tájékoztatta a törvényszék büntető kollégiumának vezetője az MTI-t.

Hauszmanné Szőke Rita elmondta: a törvényszék a per elsőrendű vádlottját, Balogh Jánost további négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, testvére, Balogh István másodrendű vádlott két év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A vád szerint egy szakcsi férfi, az ügy későbbi sértettje 2009. novemberben fakitermelési jogot adott el Balogh Istvánnak. Amikor a fakitermelést el akarták kezdeni, kiderült, hogy a szóban forgó terület nem a férfi tulajdona. Balogh János ezért 160 ezer forintot követelt a sértettől „kártérítésként”. Miután ő nem tudott fizetni, 2009. november 11-én gépkocsijába kényszerítette a sértettet és sógornőjét, és estig a testvére szakcsi lakásán fogva tartották őket. A sértett felesége közben 60 ezer forintot kifizetett a vádlottaknak, a férfi pedig a további követelőzést megelégelve a rendőrséghez fordult.

A büntetőeljárásban nem merült fel, hogy a sértett megtévesztette-e az emberrablást elkövető fakitermelőket. A per mindkét vádlottja felmentésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért az ítélet tudomásul vételéhez – mondta a büntető kollégium vezetője.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 09:30, szerda | Kék hírek

Egyhetes razziát tartott a rendőrség, tizennégy embert gyanúsítanak emberkereskedelemmel

Tizenhét sértettet azonosítottak és tizennégy embert hallgattak ki gyanúsítottként emberkereskedelem miatt egy egyhetes rendőrségi akcióban, amelyet június elején tartottak az Europol, a Frontex és az Interpol szervezésében

2024. Június 25. 10:39, kedd | Kék hírek

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő magyar nőt

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő 41 éves magyar nőt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kedden a police.hu oldalon.

2024. Június 25. 10:36, kedd | Kék hírek

Vonatokon, pályaudvarokon tart 24 órás ellenőrzést csütörtök reggeltől a rendőrség

Egy európai akció keretében tart ellenőrzést a rendőrség csütörtök reggeltől péntek reggelig vonatokon és pályaudvarokon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a police.hu oldalon.

2024. Június 24. 12:24, hétfő | Kék hírek

Meghalt a vonattal ütköző autó mindhárom utasa Méránál

Mindhárom utasa meghalt annak az autónak, amely személyvonattal ütközött hétfő reggel a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Méra közelében - közölte a MÁV Zrt. a Facebook-oldalán.