Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Július 19. 09:43, szerda | Bulvár
Forrás: mti

"Öngyilkos lett és megfulladt” egy biztonsági robot egy washingtoni bevásárlóközpontban

Beleborult az egyik nyilvános szökőkútba és "megfulladt" egy robot biztonsági őr a héten az egyik washingtoni bevásárló- és irodakomplexumban.

A hétfői esetről az épületben dolgozó Bilal Farooqi tett közzé fotót a Twitteren. A képen az látható, ahogy két férfi próbálja kimenteni a vízből a gépet.

"Repülő autókat ígértek, ehelyett itt vannak nekünk az öngyilkos robotok" - írta a férfi bejegyzésében.

Az érintett robot egy Knightscope K5, amelynek az a feladata, hogy járőrözzön a georgetowni Waterfront komplexumban. A Csillagok háborúja filmekből ismert R2D2-t idéző biztonsági robot nagyjából másfél méter magas és 136 kilogramm.

A rakéta alakú szerkezet pörög, forog és fütyül, miközben a bűnt üldözi az épület folyosóin. A K5-öket gyakran alkalmazzák bevásárlóközpontokban és irodákban szerte az Egyesült Államokban.

A hétfői esetről készített felvétel futótűzként terjedt az interneten.

Nem ez az első eset azonban, hogy egy Knightscope robot bajba kerül. Áprilisban egy részeg férfi döntött fel egyet a Szilícium-völgyben, egy évvel korábban pedig Kaliforniában egy robot lökött fel egy 16 hónapos gyereket és áthajtott rajta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.