Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Augusztus 08. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Még számítógépes játék is lesz a gőzösön

Még számítógépes játék is lesz a gőzösön

Kiállítóhely lesz a Balaton első csavargőzöséből. A hajó a 19. században a Balatonon és a Dunán is szolgált, viszont évek óta a balatonboglári kikötőben áll. Az 1872-ben épült hajót a Balatoni Hajózási Zrt. újítja fel.

Gőzerővel folyik a munka a Balaton első csavargőzösén. A hajót kívül-belül felújítják. A hajó a 80-as években került Balatonboglárra, partra tették, így menekítve meg a megsemmisítéstől. Az állapota azonban csak romlott, vandálok rongálták meg, ellopták a hajócsavart és felgyújtották. Végül a város tulajdonába került. Most Játsszunk hajósinast! címmel gyerekeknek szóló kiállítást terveznek a hajó belsejébe.

„Dolgozunk azon, hogy pontosan milyen attrakciók legyenek benne, de mindenképpen számítógépes játékoktól elkezdve a hajó történetéről, a balatoni hajózásról is megtudhatnak majd a gyerekek sok érdekes dolgot” – mondta el Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere.

Balatonboglár európai uniós pályázaton nyert pénzt a felújításra. 16 millió forintot költenek a hajóra, ebből csak kétmilliót kell a városnak fizetnie. A csavargőzös már idén ősszel teljesen megújul, a kiállítás pedig jövő nyárra készül el. (pr)

hírTV

Címkék: kiállít

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket