Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2015. November 14. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Lufthansa-sztrájk - Több mint félmillió utast érintett az egyhetes munkabeszüntetés

Lufthansa-sztrájk - Több mint félmillió utast érintett az egyhetes munkabeszüntetés

Több mint félmillió utast érintett a német Lufthansa történetének leghosszabb, pénteken végződött egyhetes sztrájkja - közölte a légitársaság pénteken a honlapján.

Adataik szerint 550 ezer utas kényszerült az útját módosítani, mivel a légitársaság összesen 4700 járatot törölt a légiutas-kísérők múlt péntek óta tartó sztrájkja miatt.
Carsten Spohr, a cég vezérigazgatója pénteken Twitter-üzenetben kért elnézést az utasoktól és azt írta, mindent megtesznek azért, hogy visszanyerjék ügyfeleik bizalmát.

Az Ufo (Unabhängige Flugbegleiter Organisation), a légiutas-kísérőket tömörítő szakszervezet azért kezdeményezett munkabeszüntetést, mert nem tudtak megegyezni a Lufthansával a nyugdíjazás feltételeiről.

A sztrájk először csak a frankfurti és a düsseldorfi, később a müncheni bázist is érintette, a légitársaság összes Frankfurt-Budapest járatát törölték, de a müncheni gépek nagyobb része sem indult el.

A légiutas-kísérőket tömörítő Ufo szakszervezet múlt pénteken hirdetett egyhetes sztrájkot. A vita a korai nyugdíjba menetel és az öregségi nyugdíj feltételeiről folyik a szakszervezet és a munkáltató között.

A Reuters jelentése szerint a légiutas-kísérőket tömörítő szakszervezet jelezte: a pénteken befejeződő sztrájk bármikor újrakezdődhet, ha nem változik a vállalatvezetés jelenlegi álláspontja a vitatott kérdésekben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén