Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2015. Június 10. 07:18, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Jövedelmet kaphatnak a polgármesterek a közfoglalkoztatás megszervezéséért

Jövedelmet kaphatnak a polgármesterek a közfoglalkoztatás megszervezéséért

Jövedelmet kaphatnak az 1500 lakosúnál kisebb települések polgármesterei a helyi közfoglalkoztatás megszervezéséért az önkormányzati törvény tervezett módosítása értelmében.

Az Országgyűlés honlapjára kedden felkerült dokumentum szerint a jövőben az ilyen települések polgármestereinek tevékenysége - néhány más kivételtől eltekintve - akkor sem jelent összeférhetetlenséget, „ha ezen megbízatás keretében közfoglalkoztatással kapcsolatos szervezési feladatokat lát el”.

A Vitányi István, Tilki Attila, Gelencsér Attila, Tiffán Zsolt, Hörcsik Richárd és Papcsák Ferenc fideszes képviselők által benyújtott módosítási javaslat indoklása szerint az 1500 vagy annál kisebb lélekszámú települések jelentős részén a közfoglalkoztatással kapcsolatos szervezési feladatok ellátása rendszeres feladatot jelent a polgármestereknek, ezért - a közfoglalkoztatottak számához igazodva - indokolt a polgármesterek ez irányú tevékenységét anyagilag is elismerni.

A dokumentum szerint ehhez szükséges az összeférhetetlenségi szabályok módosítása, hogy a közfoglalkoztatással kapcsolatos megbízatás ne jelentsen összeférhetetlenséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 08:13, szerda | Belföld

Megtalálták a Tiszában elmerült három ember holttestét

Megtalálták a Tisza tokaji szakaszán elmerült három ember holttestét - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden délután.

2024. Július 03. 08:12, szerda | Belföld

Meteorológia: az ötödik legmelegebb június volt az idei

Az idei június középhőmérséklete országos átlagban 21,6 Celsius-fok volt, amely 1,8 fokkal haladja meg az 1991-2020 közötti évek átlagát, ezzel az ötödik legmelegebb június lett 1901 óta

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat