Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Augusztus 17. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jön az újabb Mercedes-bővítés?

Jön az újabb Mercedes-bővítés?

2009 után kedd óta tudjuk, hogy az idei év első fele ismét a recesszió jegyében telt idehaza. Az 1,2 százalékos gazdasági visszaesés egy keveset hangoztatott velejárója, hogy rendkívül alacsony Magyarországon a beruházási hajlandóság. Ilyen helyzetben minden egyes új projekt úgy kell, mint sivatagi vándornak a víz.

Indulása óta a kecskeméti Mercedes-gyár egyfajta gazdasági oázisként működik, és várható, hogy jövőre még jobban felpörögnek majd a motorok. A Napi Gazdaság információi szerint jövőre megkezdődhet Kecskeméten a Mercedes-gyár bővítése. Az üzem kapacitását a jelenlegi duplájára emelik. A beruházás több tízmilliárd forint lenne, amihez az autógyár valószínűleg állami támogatást igényel. A jövőbeni gazdasági növekedési potenciál szempontjából üdítő, hogy az újabb gyártósorok 2014-ben érkezhetnek az üzembe, a termelés pedig 2015-től indulhat. Szakértők szerint egy évtizeden belül akár 600 ezer autó is készülhet Magyarországon.

A Napi Gazdaság információi szerint azonban a hazai cégek profitálása a német konszern terjeszkedéséből már nem annyira egyértelmű. A tapasztalok szerint, az itthoni beszállítók továbbra is nehezen juthatnak ebből plusz megrendeléshez. Rendkívül kemény műszaki feltételeknek kell ugyanis megfelelni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket