Városlista
2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2024. Augusztus 19. 11:26, hétfő | Külföld
Forrás: MTI foto pixabay

Izraeli-palesztin - Amerikai külügyminiszter: a jelenlegi tárgyalások talán az utolsó esély az elraboltak szabadon engedésére

Izraeli-palesztin - Amerikai külügyminiszter: a jelenlegi tárgyalások talán az utolsó esély az elraboltak szabadon engedésére

Antony Blinken amerikai külügyminiszter Jichák Hercog izraeli államelnökkel folytatott hétfői megbeszélésén kijelentette, hogy a jelenlegi tűzszüneti és túszcsere tárgyalások talán az utolsó esély az elraboltak szabadon engedésére.

"A tárgyalások talán az utolsó esély az elraboltak szabadon engedésére, itt az ideje, hogy igent mondjunk, fel kellene hagyni az alku megtagadását szolgáló kifogások keresésével" - mondta Blinken Hercognak. "A tárgyalások döntő pillanataiban járunk" - tette hozzá.
Blinken az izraeli államfővel tartott találkozón hangsúlyozta továbbá: ügyelni kell arra, hogy senki ne tegyen olyan lépéseket, amelyek megzavarhatják az Egyesült Államok és a közvetítők által támogatott rendezési folyamatot.
"Látogatásom középpontjában az elraboltak visszaküldése, és a tűzszünet megkötése áll" - emelte ki Blinken.
Hercog Tel-Avivban, a Kempinski Szállodában találkozott hétfő reggel az amerikai külügyminiszterrel, aki vasárnap este érkezett Izraelbe.
Antony Blinkennek a Hamász és Izrael október 7-én kezdődött összetűzése óta ez a kilencedik közel-keleti útja. A látogatás célja a tűzszüneti megállapodás elérése. Az amerikai külügyminiszter hétfőn Jichák Hercog államfőn kívül Benjámin Netanjahu miniszterelnök mellett Joáv Galant védelmi miniszterrel is tárgyal, majd kedden Egyiptomba utazik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 19. 08:37, szombat | Külföld

Putyin: Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna atomfegyvert hozzon létre

Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna nukleáris fegyvert hozzon létre - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor pénteken a BRICS-országok jelentős sajtóorgánumainak vezetőit fogadta Moszkvában.

2024. Október 19. 08:33, szombat | Külföld

Kína nem érti, miért félnek a polgárok a gyermekvállalástól

2024. Október 18. 07:45, péntek | Külföld

Az izraeli hadsereg hivatalosan is bejelentette Jahja esz-Szinvár Hamász-vezér megölését

Az izraeli hadsereg (IDF) hivatalosan is megerősítette, hogy a tavaly október 7-i mészárlást kitervelő és levezénylő Hamász-vezért, Jahja esz-Szinvárt megölték.

2024. Október 17. 08:09, csütörtök | Külföld

Ukrajnai háború - A német kancellár kész tárgyalni Putyinnal a békéről