Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Február 15. 07:37, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ismét elrendelték a szmogriadót a fővárosban

Ismét elrendelték a szmogriadót a fővárosban

Budapesten ismét elrendelte Tarlós István főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát,

miután a mérőállomásokon a szálló por légszennyezettségi szintje február 13-án három, 14-én pedig négy mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdára virradó éjszaka az MTI-vel. Mint írták, a meteorológiai előrejelzések szerint a szálló por légszennyezettségi szintje szerdán sem javul, többnyire a tájékoztatási szint körül alakul, sőt akár a riasztási szintet is meghaladhatja.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön is még gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, péntek napközben viszont már nagyobb mértékű javulás valószínű a levegőminőségben.

A Fővárosi Önkormányzat azt kérte, hogy a további romlás elkerülése érdekében a kertvárosi peremkerületekben lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, továbbá lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést.

A tájékoztatási fokozat azon légszennyezettségi szint küszöbértékének elérését, illetve meghaladását jelenti, melynek rövid idejű hatása veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny csoportjaira (gyermekek, időskorúak, krónikus betegek).

A fővárosban legutóbb február 1-jén volt érvényben szmogriadó, aznap a kora esti órákban vonták vissza a tájékoztatási fokozatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket