Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2014. Március 28. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így tartsa magát fiatalon!

Így tartsa magát fiatalon!

Talán senki nincs a világon, aki ne szeretné tudni az örök fiatalság titkát. A kérdés azonban ennél komplexebb, ugyanis nem csak egy módja van annak, hogy fiatalon tartsa magát. Hogy melyek ezek? Kiderül a Fox News cikkéből.

Mindig viseljen napfényvédő krémet! Annak napi használata ugyanis csökkenti a napfény káros hatását a bőrre nézve, ezzel pedig hosszú távon fiatalabbnak fog kinézni. Használjon olyan terméket, amely egyaránt véd az UVA és az UVB sugarak ellen, ezzel biztosítja magát, hogy mind a két rákkeltő és bőröregedést felgyorsító káros sugarak ellen védi a bőrét.

Kövessen mediterrán diétát! A friss zöldségek, a hal, az olívaolaj és mértékkel a bor fogyasztása lassítja az öregedést. Emellett csökkenti a szívbetegségek, a cukorbetegség és egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

Idős korban is fontos az agyi és fizikai aktivitás: fejtsen keresztrejtvényt, olvasson könyveket, emellett ne feledkezzen el a napi mozgásról sem.

A stressz csökkentése szintén lassítja az öregedést: ebben segíthetnek a jóga még légzési gyakorlatai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 04. 08:10, csütörtök | Életmód

Retróhétvégét tart a MÁV-Volán-csoport a Balatonnál

A nosztalgiajárművek kedvelőit várja a MÁV-VOLÁN-csoport retrórendezvényén a Balatonnál szombaton és vasárnap.

2024. Július 04. 08:07, csütörtök | Életmód

Kutatás: a digitális eszközök alkalmazása hosszú távon nem segíti a hiszti kezelését

A digitális eszközök alkalmazása hosszú távon nem segít a kisgyerekek hisztijének kezelésében, hanem inkább súlyosbítják az érzelemszabályozási problémákat - derül ki egy magyar-kanadai friss kutatásból.