Városlista
2024. július 5, péntek - Sarolta, Emese

Hírek

2018. Március 05. 17:36, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Havidíj terhelheti a pihenőkártyákon maradt összegeket

Havidíj terhelheti a pihenőkártyákon maradt összegeket

Havidíjjal terhelhetőek lesznek a felhasználási határidő után a SZÉP-kártyán maradt összegek a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának rendjéről szóló kormányrendelet-tervezet szerint.

A kormany.hu oldalon hétfőn közzétett dokumentum alapján a pénzforgalmi szolgáltató havonta legfeljebb 3 százalékot számíthat fel az utalást követő második év május 31-ig fel nem használt összegre vetítve. A szolgáltató a felhasználási határidő lejárta előtt legalább 60 nappal köteles felhívni a kártyabirtokos figyelmét arra, hogy mely időponttól kezdve mekkora díjat számít fel a fel nem használt pénzeszközre.

A jelenleg hatályos rendelet szerint a határidőre fel nem használt összegek ellenértékét vissza kell fizetni a munkáltatónak vagy jogutódjának.

Továbbra is legfeljebb 0,3 százalék díjat számolhatnának föl a kártyák pénzforgalmi szolgáltatói a más által működtetett terminálok használata esetén.

A rendelettervezet alapján a 3 éves lejárati idejű kártyák visszavonhatóak, ha a számlájukon 24 hónapon keresztül nincs pénzeszköz.

Fotó:MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 05. 07:59, péntek | Belföld

Tartható a 2,7 százalékos növekedési cél az MBH Bank előrejelzése szerint

Tartható a 2,7 százalékos növekedési cél idén, jövőre a 4 százalékot is meghaladhatja a gazdasági fejlődés üteme - mondták az MBH Bank csütörtöki sajtóeseményének szakértői Budapesten.

2024. Július 05. 07:58, péntek | Belföld

A hétvégén visszatér a kánikula

A hétvégén sok napsütés várható, a csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok felett alakul - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 05. 07:57, péntek | Belföld

MÁV: 30 százalékkal több baleset történt idén a vasúti átjárókban

Magyarországon az idén eddig 36 baleset történt a vasúti átjárókban, 30 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában

2024. Július 04. 08:00, csütörtök | Belföld

Nagy Márton: Magyarország különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban

Magyarország a fejlődő távol-keleti kapcsolatainak köszönhetően különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban -