Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Augusztus 17. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Folytatódik a játszóterek ellenőrzése

Folytatódik a játszóterek ellenőrzése

A köztéri játszótereknek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által indított és a megyei kormányhivatalok alatt működő fogyasztóvédelmi felügyelőségek közreműködésével végzett ellenőrzés sorozatának az a célja, hogy megvizsgálja, a játszóterek megfelelnek-e a jogszabály által előírt telepítési körülményeknek, valamint rendelkeznek-e biztonságosságot igazoló dokumentumokkal.

Játszótereinken a régi megszokott eszközök mellett egyre gyakrabban találkozunk az uniós követelményeknek megfelelő, modern játékokkal, kombinált mászókákkal és egyensúlyfejlesztő eszközökkel. Ám ezen új eszközök használata is hordozhat veszélyeket. A szabványok betartatásával épített játszóterek esetén azonban ezek a veszélyek kizárhatóak, illetve minimalizálhatók.

Az ellenőrzés során eddig közel 30 játszótéren mintegy 81 db intézményi és 38 db közterületi játszótéri eszközt vizsgáltak meg. A vizsgálat során 90 eszköz tekintetében (76%-ban) került valamilyen hiányosság megállapításra. Nem tudták bemutatni a szükséges tanúsítványt, vagy a javítási, karbantartási munkálatokról nem vezettek nyilvántartást, esetleg nem végeztették el az időszakos felülvizsgálatot.

A feltárt hiányosságok kapcsán fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatására kerül sor a játszóteret üzemeltető vállalkozásokkal szemben, akiket minden esetben köteleztek a jogszabályban foglaltak betartására.

A balesetek visszaszorítása érdekében a jövőben is folytatja a hatóság a játszótéri eszközök vizsgálatát-tudatta Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket